MARKALAR

Parfüm Nasıl Kullanılmalı?

21-05-2019 18:13
Parfüm Nasıl Kullanılmalı?
Kadın erkek ayrımı yapmadan yılın her ayında rahatlıkla kullanılabilen parfüm kalıcı olması için birçok yöntem bulunmaktadır. Öncelikle parfüm nasıl kullanılmalı şeklinde gelen soruların ilk yanıtı olarak; parfüm sıkılacak yerin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Çünkü parfüm kokusu ten ile karıştıktan sonra koku bırakmaktadır. Bu yüzden temiz ve kuru bölge parfüm kokusunu tam anlamı ile ortaya çıkaracaktır.

 

Kuru ve temiz bölgeye sıkılan parfümün tene uyum sağlaması da önemlidir. Kimi tenler parfümü uzun süre tutmazken kimi tenler 24 saat boyunca parfüm kokusunu tutabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre banyo sonrası sıkılan parfüm kokusu daha kalıcı olmaktadır. Banyo sonrasında açık olan gözenekler parfüm parçacıklarını alarak gün boyu koku şeklinde ortaya çıkarabilmektedir. Böylece kalıcı parfüm kullanımı da sağlanmış olacaktır.

Parfüm Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Banyo sonrası ya da günlük bir zamanda parfüm kullanımı ile beraber ağır kokular kullanılmamalıdır. Bunlar arasında vücut kremleri ve jeller bulunmaktadır. Parfüm kullanmanın püf noktaları araştırmasında parfüm sıkılması gereken bazı bölgelerde vardır. Tendeki gözeneklere yerleşen koku parçaları hareket edildiğinde ortaya çıkmaktadır. Vücudumuzun bazı bölgeleri kendiliğinden koku salgılamaktadır. Bu bölgeler;

 

  • -          Nabız bölgesi el bilekleri
  • -          Diz kapağı arkası
  • -          Göğüs araları
  • -          Kulak arkası
Boyun kısmı gibi bölgelere sıkılan parfüm genel anlamda kalıcı olacaktır. Parfüm nasıl kullanılmalı sorusuna ek olarak kullanılması gereken bölgelerde bu şekildedir.

 

Bu bölgeler ilk başta kokuyu hapseder ve gün içerisinde salgı ile dışarıya atar. Bu yüzden de parfüm kokusu hem kalıcı olur hem de ağırlaşmaz. Parfüm sıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli diğer durumda parfüm kıyafetlere sıkılmamasıdır. Çünkü kıyafetler gün içerisinde vücut kokusunu da alır ve parfüm kokusu ile birleşerek kötü koku çıkarabilmektedir. Aynı zamanda kıyafetlere sıkılan parfümün kalıcılığı da bulunmamaktadır.

Cilt Tipine Göre Parfüm Nasıl Seçilir?

Vücut yağ birikimi ve ten rengine göre koku seçimleri değişebilmektedir. Cilt tipine göre parfüm seçimi bilgilerinde;

-          Parfümün tendeki karışımına bakılmalıdır

-          Parfüm alırken birkaç kez o kokuyu tende incelemelisiniz.

-          Parfüm sıktıktan sonra bir süre beklenmelidir.

Bu şekilde teninize en uygun parfümü de seçmiş olacaksınız. Parfüm nasıl kullanılmalı şeklinde yapılan araştırmalarda doğru nota seçimi de yapılmalıdır. Doğru seçim ile alınan parfüm tende daha uzun süre kalacaktır. Cildin kabul etmediği kokular parfümün kalıcılığı olsa bile en kısa sürede uçup gitmektedir. Bu yüzden uzun süreli parfüm kullanımında ten uyumunun önemi büyüktür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.