MARKALAR

Parfümlerde Edp ile Edt Farkları Nelerdir?

21-05-2019 18:13
Parfümlerde Edp ile Edt Farkları Nelerdir?

Parfümlerde Edp ile Edt Farkları Nelerdir?

Parfüm şişelerinin üzerinden bulunan EDP ya da EDT yazıları ne anlama gelir diye merak edenler olmuştur. Parfüm kokusunun yoğunluğunu belirleyen bu kokular kişilerin seçim yapmaları için verilmiştir. Alerji ya da astım durumlarında daha az esansı bulunan parfümler tercih edilerek koku seçimi yapılabilmektedir. Parfümlerde edp - edt farkları detayları ile aşağıda bulunuyor.

EDP (EAU DE PARFÜM); esans yoğunluğu olarak fazla olan parfüm türlerindendir. Her parfüm çeşidinde bu şekilde aynı koku üzerinden seçenek yapılabilmektedir.

-          Alerjik ya da yoğun koku rahatsızlığı bulunan kişiler EDP parfüm çeşidini tercih etmemelidir.

-          Daha çok kış aylarında kullanılan EDP parfüm seçeneklerinde esans yoğunluğu da % 10 ile % 20 arasında bulunmaktadır. Bu yüzden yaz aylarında EDP parfümleri ağır kokulara yol açabilmektedir.

-          Özellikle kalabalık davetlerde EDP parfüm kullanımı da önerilmemektedir.

EDT ( EAU DE TOİLETTE ); yoğunluğu EDP parfüm çeşidine göre daha az olan EDT parfüm yaz kış kullanıma uygundur. Esans yoğunluğu orta seviyede bulunan EDT parfümü en çok tercih edilen seçenek arasında yer almaktadır. EDP parfüm mü yoksa EDT parfüm mü sorusunun yanıtı da EDT olmaktadır. Esans yoğunluğu % 4 ile % 10 arasında bulunan parfüm çeşidinde aynı notalar bulunuyor.  Dört mevsim kullanıma uygun olan EDT parfümleri, tüketim oranı olarak da en yüksek parfüm çeşididir. Bu anlamda satış oranları gibi üretim oranları da en fazla olan parfüm çeşitlerinden olmaktadır. Parfümlerde edp – edt farkları da esans yoğunluğuna göre belirlenmektedir. Seçilen parfüm çeşitleri üzerinde bilgilendirmede bulunuyor.

Esans Yoğunluğu Az ya da Fazla Olan Parfümler Nasıl Anlaşılır?

Her parfüm kutusunun üzerinde, parfümün içeriği ve yoğunluğu bulunmaktadır. EDP ya da EDT parfüm seçimleri de bu şekilde anlaşılmaktadır. Daha çok hafif kokulardan hoşlanan ve astım ya da alerji durumları olan kişilerin dikkat ettiği EDP – EDT ayrımı için parfüm şişesinin üzerine bakılmalıdır.

Esans yoğunluğuna göre parfüm alımlarında tenin ağır kokuları kaldırması ile de EDP parfüm alınabilmektedir. Bazı tenlerde EDP olarak bulunan parfüm kokusu daha çok yakışmaktadır. Bunun için parfüm seçimi yaptıktan sonra tester parfüm kullanımı ile deneme yapmak gerekmektedir. Parfümlerde Edp – edt farkları da cilt üzerinde fark edilecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.