MARKALAR

Yaşa Göre Hangi Cilt Ürünleri Kullanılmalı?

21-05-2019 18:13
Yaşa Göre Hangi Cilt Ürünleri Kullanılmalı?

Yaşa Göre Hangi Cilt Ürünleri
Kullanılmalı?

Cildin sürekli bakımlı ve doğal görünmesi için günlük bakım önemlidir. Aynı zamanda yaşın ilerlemesi ile cilt bakım ihtiyacı da giderek artabilmektedir. Yaşa göre hangi cilt ürünleri kullanılmalı olarak yapılan araştırmada her yaş grubunda cilt bakımı gerekmektedir. Genel anlamda bakım ürünleri seçiminde de cildin en az hasar görmesini sağlamak olmaktadır. Daha çok doğal ürünü seçimininde bu alanda etkisi büyük olacaktır. Böylece her yaşta daha genç ve dinç görünümlü cilde sahip olmak da mümkündür.

Yaşa Göre Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kadın ve erkeklerin bu konuda oldukça hassas olması da cilt bakım ürünlerinin artmasına sebep olmuştur. Kadınlar kadar erkeklerde cilt bakımına önem vermektedir. Yaşa göre cilt bakımı nasıl yapılır sorusu için verilen yanıtlarda kadın erkek ayrımı yapmadan açıklanmıştır.  Bu yüzden ergenlik dönemi sonrasında ve yetişkinlik dönemi öncesinde de cildin korunması gerekmektedir.

20’li yaşlarda yapılması gereken cilt bakımı önerileri; canlı ve genç olarak 20’li yaşlardaki cilde bakımdan çok koruma yapılmalıdır. Bu yüzden akne ya da siyah nokta oluşumundan korumak ve cildin günlük temizliğini yapmak önemlidir. Yaşa göre hangi cilt ürünleri kullanımında hormonlarında sürekli hareketli olduğu zamanlara da dikkat edilmelidir. Hormonlarında etkili olduğu 20’li yaşlarda sigara ve alkolden de kaçınmak gerekmektedir. Böylece akne ve siyah noktalardan kurtulmak için yapılan doğal bakımlar cilt üzerinde tam koruma sağlayacaktır.

30’lu yaşlarda yapılması gereken cilt bakımı önerileri; yaşın ilerlemesi ile cilt tabakası üzerinde oluşan yağlarda azalacaktır. Bu yüzden 20’li yaşlarda oluşan akne ve siyah nokta belirtileri kılcal damarların genişlemesi şeklinde olacaktır. Kalınlaşan kılcal damarları üzerinde ciltte gözeneklerin büyümesi ile sonuç verecektir. 30’lu yaşlarda koruma yerine artık cilt bakımına başlamak gerekmektedir. Gözeneklerin sıkılaşması ve cildin canlı görünmesi için doğal yöntemler uygulanmalıdır. Buna ek olarak gece ve gündüz kremleri tercih ederek cilt bakımını tamamlamalısınız.

40’lı yaşlarda yapılması gereken cilt bakımı önerileri; yaşın ilerlemesi ile ciltte belirtiler gösterecektir. Bu yüzden 40 yaş ve üstü bayanların cilt üzerinden bulunan kırışıklar için bakım uygulaması yapması gerekmektedir. Ciltte bulunan liflerin korunması ile bu durum sağlanmış olacaktır. Aynı zamanda günlük bakıma da dikkat etmek cildin sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

50’li Yaşlar Ve Üstü Yaşlarda Bulunan Kişilerin Yapması Gereken Cilt Bakımı

Cildin artık nem dengesini kaybetmesinden ötürü ciddi kırışıklıklar görülecektir. Bu yüzden alt katmanın desteklenmesi ve nemli bir cilt elde edilmesi yaşlanmanın önüne geçecektir. Yaşa göre hangi cilt ürünleri kullanılmalı seçiminde alınan ürünlerin açıklama kısmını da mutlaka okumalısınız. Özellikle yaş üstü durumlarda krem içerikleri önemlidir. Bu yaşlarda kırışıklık giderici kremleri de cilde nem katabilmektedir. Hem cildi korumak hem de antiaging kremleri uygulamak 50 yaş ve üstü için uygundur. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.